LUCY LUMMIS

  •                                                                                          CATALÀ
  • ENGLISH
  • ESPAÑOL
  • MENU

Una nova gran veu







Lucy Peral enceta el seu projecte com a Lucy Lummis després d’una important experiència en el teatre musical havent protagonitzat produccions tan importants com Chicago. El seu disc de debut porta el títol With the best in town i consta de versions de grans clàssics del génere jazzístic i musical com ara When You're In Love, The Boy Next Door, On The Street Where You Live o What a Difference a Day Makes, tot ells interpretats meravellosament per la prodigiosa veu de Lucy Lummis acompanyada per alguns dels millor músics del país. El disc és tota una delícia.

La seva presentació al Palau de la Música dins la programació del Festival Mas i Mas va tenir un aire íntim i un ritme, però, excessivament trencat, malgrat l’excel·lent actuació de la cantant i de la seva magnífica orquestra. Molt ben acompanyada per una big band extraordinària i una delicada formació de corda dirigida per Pere Bardagí, a més dels arranjaments i les actuacions de mestres com Joan Albert Amargós, Lluís Vidal i Josep Maria Durán, la veu de Lucy Lummis sonà esplèndida, a moments sensual, d’altres plena d’energia i sempre carregada d’una irresistible seducció engrandida per la seva magnífica presència sobre l’escenari, més encara en els moments coreogràfics provinents del musical Chicago. Però la cantant va carregar en excés el concert de discurs personal repetitiu a més de fer-ho en anglès i castellà, cosa que ho allargà encara més. Així doncs van ser diversos els agraïments a la seva família, en especial al seu pare, el saxofonista i trompetista Antonio Peral, membre de la big band que l’acompanya, a més de fer un homenatge a la cantant Núria Feliu, present al Palau, com a pionera en la introducció del jazz cantat a Catalunya. Per tot plegat, el ritme de l’actuació, potent i captivador en els moments purament musicals, quedava clarament trencat una vegada rere una altra, cosa que va restar en certa manera interès al concert. Lucy no va amagar la seva emoció per l’oportunitat de presentar el seu disc al Palau de la Música Catalana de Barcelona i va descuidar sense adonar-se’n la intensitat del concert en el seu conjunt. Malgrat tot, l’actuació va ser exquisida, en el fons i en la forma. La big band era potent, tenia nervi, i la formació de corda va donar el punt delicat, tot i que en els moments més enèrgics va quedar ofegada per la secció de vent.

Es tracta doncs d’un espectacle carregat de potencial amb una selecció de temes impecables, uns arranjaments excel·lents i una veu, la Lucy, que de ben segur ens depara grans experiències en el futur.









Text de Juan Carlos Romero
Lucy Lummis website www.lucylummis.com
Festival Mas i Mas website www.masimas.com
All rights reserved