SAM SHENDI

  •                                                                                          CATALÀ
  • ENGLISH
  • ESPAÑOL
  • MENU

Abstraccions de la forma humana
de The Palette Pages








Tenim l'honor de publicar la fantàstica obra de Sam Shendi, un talent increïble pel qual ens sentim totalment captivats. Graduat BA en 1997 amb menció honorífica per la Helwen University of Fini Arts del Caire, l'escultor egipci Sam Shendi crea abstraccions acolorides de la forma humana que indica la complexitat de les interaccions humanes. Primer descobrim a Sam després de veure el seu treball "The Branch", una escultura suau, sexy i elegant de formalitat rígida combinada amb la llibertat i el vol de la forma femenina i d'un ocell, treball impactant a la manera típica de Sam. Les escultures que Sam crea estan cridant l'atenció a nivell mundial, ha guanyat un projecte de 10.000 ₤ per a la creació d'una peça d'escultura pública - el FIRST @ 108 Public Art Award i el seu treball s'està exposant àmpliament per tot el Regne Unit i col·leccionat per tot el món. Difuminant la línia entre representació i abstracció, Sam crea una obra que és juganera i universal en el seu atractiu, obra que s'inclina per la seva formació en escultura monumental. Barreja blocs de fortes colors o monocromàtics i sovint evoca joguines infantils, agradant així a totes les generacions. La simplicitat de formes, les corbes, les vores i la bella transformació de material industrial, tot això barrejat amb històries dramàtiques i emotives, converteixen les seves escultures en intrigants, úniques i totalment inspiradores. Ens encanta el seu art, la seva artesania i la seva passió. Ens enorgulleix incloure'l a The Palette Pages estant excepcionalment excitats seguint el teu camí com a artista amb una empremta única en l'art mundial.

¿Autodidacta o escola d'art?

Facultat de Belles Arts del Caire, graduat el 1997 amb menció honorífica en Escultura monumental i arquitectònica.

Si poguessis tenir una obra d'art, quin seria?

mmmm ... "De Nachtwacht" (La ronda de nit) de Rembrandt.

Hi ha algun significat en l'ús del color en el teu escultura?

Uso colors que representen estats d'ànim, moviment, sentiments, emoció, diferències. El color per a mi és l'últim toc en els meus conceptes i completa l'escultura.

És important per a tu tenir un estil distintiu?

Sí, així ho penso. M'ha portat 12 anys aconseguir el meu estil, al meu entendre és molt important en una obra artística per donar reconeixement a l'artista.

Quant influeix en la teva obra teu criança i formació a Egipte?

La influència de les pràctiques de l'antic Egipte ha influït en el meu treball. Sempre tracte d'usar material fort i aplicar disseny geomètric matemàtica perquè la meva escultura perduri molt de temps després de mi i crec que els antics egipcis usaven el mateix mètode, per això els seus monuments i artefactes han perdurat tot aquest temps. La major part de la meva inspiració i idees vénen de la meva pròpia experiència viscuda i sentida a Egipte.

Podries descriure el teu estil?

Minimalista, figuratiu, colorista. Vull trobar la manera més minimalista de presentar la figura humana però sense perdre el compromís visual i la profunditat emocional després del concepte.

Pots explicar més sobre les tècniques que utilitzes en el teu procés creatiu?

Treballo principalment amb metall soldat i modelat, les tècniques usuals. Després un procés d'hores de polir i esmolar per preparar les superfícies per després aplicar-hi la pintura. Després d'això, la pintura necessita ser allisada per eliminar imperfeccions i marques, i finalment se li dóna llustre per aconseguir un efecte mirall.

Quins són els teus llocs favorits per veure art?

La veritat és que vaig intentar durant un llarg període de temps evitar les galeries i museus, per més que volgués visitar-los, perquè d'alguna manera les meves visions quedaven afectades i influenciades per d’altres artistes i obres. Per a mi qualsevol lloc que mostra una obra d'art és important. Podries estar en qualsevol part sense reparar en quin lloc o avinguda i veure una peça sorprenent.

Quins són els teus artistes favorits i per què?

Podria escriure’n una llista ... Necessitaria unes altres deu entrevistes. Hi ha molts artistes que em commouen quan veig la seva obra. Alguns d'ells de finals del segle XIX i principis del XX però veritablement he conegut en els últims anys alguns artistes ja establerts o mirant d'establir-se, que han tingut un gran impacte en mi, més que els coneguts.

Què o qui inspira el teu art?

Inspiració per a mi podria ser qualsevol cosa. Ha prou per a mi obrir els ulls i la trobo voltant. Podria ser una persona o una visió o una idea o una experiència. No importa d'on ve, ve dels éssers humans i de la humanitat.

On és el teu estudi i com és?

El meu estudi està en un petit poble en els camps de Yorkshire, amagat del món per arbres gegants. Quan hi entres es com que haver entrat en una botiga de dolços, com una gran caixa de joguina, plena d'escultures.

Segueixes algun ritual en l'estudi?

No tinc rituals. Normalment tinc unes poques escultures en marxa i vull trobar la manera més ràpida d'acabar i tornar a començar. A vegades tan sols hi vaig a netejar i ordenar.

En què treballes actualment?

Estic treballant en un cos de catorze escultures en aquest moment. Podrien ser exposades individualment però onze d'elles també es podrien exposar juntes com un sol concepte. És la primera vegada que treballo amb un nombre tan gran d'escultures a la vegada.

On es pot comprar el teu art?

Uns pocs llocs venen la meva feina actualment i alguns agents però el millor preu s'aconsegueix comprant-me’l a mi directament.

Quines són les teves ambicions?


Espero que un dia les futures generacions parlin de mi com es parla dels artistes passats i potser la meva feina influirà a algú dintre d'alguns anys.



Sam Shendi | Selecció d'obras aquí


Una entrevista de Lisa Gray
Versió original en anglès publicada a The Palette Pages
The Palette Pages website www.thepalettepages.com
© 2014 Lisa Gray

Traducció al català de Juan Carlos Romero
© 2014 Juan Carlos Romero

Edició a NAU NUA | ART MAGAZINE per Juan Carlos Romero
Entrevista i fotograia cortesia de Lisa Gray
Sam Shendi website www.samshendi.co.uk
Tots els drets reservats